Eddy van der Ley interviewt Wim Kieft in de ECI Cultuurfabriek

Archieffoto Wim Kieft in PI Sittard.© ERMINDO ARMINO

Roermond
Silke van Deelen

Eddy van der Ley interviewt Wim Kieft op zaterdag 4 maart in de ECI Cultuurfabriek over de grootste pieken en de diepste dalen in zijn leven: van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract.

Tijdens het EK van 1988 scoorde Wim Kieft tegen Ierland met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal. Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft (43 interlands) een heel wat minder glansrijk (privé)leven met een cocaïne- en drankverslaving. Maar hij vond een weg terug. Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige voetbalanalisten van ons land.

Kieft wordt bevraagd door Eddy van der Ley, schrijver, journalist en theatermaker, die ook theatercolleges doet met onder meer Willem van Hanegem en Bas Nijhuis. Een verhaal over tegenslagen en hoop, over eenzaamheid en veerkracht, over strijd en overwinning. Gebracht met veel zelfspot.

Aanvang 20 uur, de toegang bedraagt 24 euro. Tickets via https://www.ecicultuurfabriek.nl/theater/wim-kieft-eddy-van-der-ley/.

Meest gelezen

Roermond

Gemeenteberichten