Koninklijke onderscheiding voor Marcel de Raat van Zwemvereniging Oranje-Nassau/Sport & Spel

Marcel de Raat.© Gemeente Heerlen

Heerlen
redactie

Marcel de Raat (56) uit Hoensbroek is onlangs benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als bestuurslid van en vrijwilliger bij Zwemvereniging Oranje-Nassau/Sport & Spel.

Locoburgemeester Marco Peters reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het honderdjarig jubileumfeest van de zwemvereniging op zaterdag 25 februari bij Van der Valk.

De Raat is sinds 1987 actief als vrijwilliger bij de zwemvereniging. Hij begon als zweminstructeur en voerde daarnaast vanaf 1994 coördinatietaken voor leszwemmen uit, organiseerde sociale activiteiten en gaf trainingen in masterzwemmen en snorkelen. Sinds 2002 is De Raat bestuurslid van de zwemvereniging en tot 2012 vertegenwoordiger voor het elementair en recreatief zwemmen. Daarna nam hij de taak van voorzitter op zich.

Zwemvereniging Oranje-Nassau/Sport & Spel werd in 1921 opgericht en is daarmee de oudste zwemvereniging van Limburg. De vereniging telt momenteel 260 leden.

Meest gelezen

Gemeenteberichten