Actiegroep houdt bijeenkomst over omstreden grindwinning bij Graetheide

De verwerkingsinstallatie die op Graetheide zou moeten komen. De foto toont de installatie in Meers.© Archieffoto Guy van Grinsven/Studiopress BV-Maastricht-NL

Graetheide -

De werkgroep Geen Grindwinning Graetheide houdt voor de gemeentepolitiek van Sittard-Geleen een informatiebijeenkomst op zaterdag 25 maart over de plannen voor grindwinning op Graetheide.

Redactie

Grindwinningsbedrijf L’Ortye wil 15 jaar lang in een gebied van ongeveer 80 hectare grind gaan winnen ten zuiden van het dorp Graetheide. Voor de werkgroep was dit de aanleiding om overleg met de gemeente Sittard-Geleen te vragen.

De gemeente gaf in een toelichting aan dat voor het Graetheideplateau een gebiedsgerichte aanpak wordt gestart. Daarbij wordt onderzocht of en hoe eventuele ontgrinding op Graetheide van meerwaarde kan zijn. Uit de toelichting is gebleken dat de plannen nog in de opstartfase verkeren. Na deze toelichting door de gemeente zijn de zorgen met betrekking tot de mogelijke ontgrinding bij de werkgroep niet weggenomen.

De bijeenkomst vindt plaats om 14.00 uur in het Tuurhoes in Guttecoven. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: info@dorpsplatformguttecoven.nl.

De werkgroep bestaat uit de dorpsplatforms van Obbicht, Guttecoven en Einighausen, de buurtvereniging Graetheide, de DOP’s van Berg/Nattenhoven en Urmond, het Graetheidecomité, het IVN Born, de LLTB en de Natuur en Milieufederatie Limburg.

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten