Basisschoolleerlingen planten Tiny Forest in Boukoul

© Archief De Limburger

Boukoul
Silke van Deelen

Basisschoolleerlingen van BS Sint Theresia in Boukoul planten op woensdag 1 maart samen met IVN Natuureducatie, omwonenden en aannemer GF Groen het derde Tiny Forest in gemeente Roermond aan.

De leerlingen van de basisschool hebben ruim een jaar geleden het Tiny Forest mee ontworpen. Aanstaande woensdag gaan zij het bosje ook zelf aanplanten. Het minibosje komt te liggen naast het trapveldje in de groenstrook aan de Graaf Wolff Metternichlaan. Om 09.00 uur is het officiële moment met de onthulling van de naam van het Tiny Forest met wethouder Felix van Ballegooij samen met de leerlingen van groep 5 en 6.

Lees meer: Tiny forest in Boukoul nog steeds onzeker, omwonende vreest hangjongeren en dient bezwaar in

Het Tiny Forest is een initiatief van bewoners en de wijkraad van Boukoul en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Roermond en Provincie Limburg. In november 2019 is het eerste Tiny Forest in de gemeente Roermond aangeplant in Maasniel. Het tweede minibos is in 2020 aangeplant in de Kemp. Ieder Tiny Forest wordt gerealiseerd door scholen in de buurt, met begeleiding vanuit IVN en buurtbewoners.

Meest gelezen

Roermond

Gemeenteberichten