Boekpresentatie Amerikaanse editie ‘De gezichten van Margraten’ in Dominicanen Maastricht

© ANP / ANP

Margraten/Maastricht -

Vrijdagavond 3 maart wordt in boekhandel Dominicanen in Maastricht de Amerikaanse versie van het boek De gezichten van Margraten gepresenteerd.

Redactie

Dit werk koppelt de namen, die op de kruisen van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten staan vermeld, aan de gezichten van de mannen en vrouwen er rusten. In de Amerikaanse editie, The Faces of Margraten genaamd, zijn vijftig nieuwe verhalen (en gezichten) opgenomen. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan zaakgelastigde Woodward, van de Amerikaanse ambassade in Nederland.

Lees ook: Jori (27) achterhaalt verhalen achter graven Amerikaanse begraafplaats Margraten

Het programma start om 20.00 uur (deuren geopend vanaf 19.30 uur, red.) en omvat interviews met auteurs Sebastiaan Vonk, Jori Videc en Arie-Jan van Hees en een ontmoeting met Kristin Wright. Zij is de nicht van soldaat Maurice Gosney, die op de kaft van het boek wordt afgebeeld. De presentatie is in handen van Richard Dols en Mark Chernek zorgt voor de muzikale omlijsting.

De voertaal is Engels. Gezien het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Stuur daartoe een e-mail naar info@degezichtenvanmargraten.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten