Eerste bezoekers voor meesterwerk van Rembrandt dat te gast is bij het Bonnefantenmuseum

© Harry Heuts

Maastricht -

De eerste bezoekers hebben zich donderdagmorgen gemeld voor het schilderij De vaandeldrager, dat vanaf vandaag te zien is bij het Bonnefantenmuseum.

Vikkie Bartholomeus

De vaandeldrager uit 1636 is vier weken te gast in Maastricht tijdens een tournee door Nederland. Het werk werd deze week overgebracht vanuit het Zeeuws Museum in Middelburg. De Nederlandse staat kocht het schilderij vorig jaar voor het Rijksmuseum van de familie Rothschild voor 175 miljoen euro. Het wordt algemeen gezien als een van de beste werken van Rembrandt van Rijn.

Het Bonnefantenmuseum heeft bij het meesterwerk een ander vaandelschilderij geplaatst, een zestiende-eeuwse vaandeldrager uit de omgeving van Pieter Brueghel de Jonge. In het museum hangt de komende weken ook de vlaggeninstallatie To Breathe – The Flags van de hedendaagse Zuid-Koreaanse kunstenaar Kimsooja. Verder toont het museum ook bijzondere Limburgse vaandels.

Lees ook:Met schilderij van 175 miljoen euro de weg op: meesterwerk van Rembrandt komt naar Maastricht

De vaandeldrager is tijdens openingsuren te bekijken. Op vrijdag 29 maart mag het publiek gratis naar binnen om het schilderij te bewonderen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws