Wereldkampioen Argentinië nodigt Curaçao uit voor oefenduel

Het elftal van Curaçao tijdens de Gold Cup van 2019.© ANP/HH

Curaçao staat voor een bijzondere interlandperiode. Op 25 maart komt het Caraïbische eiland in actie voor de Nations League tegen Canada. Drie dagen later volgt een oefenduel met Argentinië. Het land wil de wereldtitel vieren met een aantal oefenduels door het land heen en zocht contact met Curaçao.

Steven Kooijman

De Antillianen hebben in de voorbije jaren naam gemaakt met goede resultaten. Onder leiding van de nieuwe president van de voetbalbond, de voormalige SC Heerenveen-speler Ramiro Griffith, heeft het voetbal op Curaçao een volgende boost gekregen.

Canada

Na het duel met Canada in Willemstad vliegt de selectie naar Argentinië, om vervolgens op 28 maart tegen de wereldkampioen te spelen. Bondscoach Remko Bicentini, bezig aan zijn tweede ambtstermijn als bondscoach van Curaçao, heeft onder meer spelers als Vurnon Anita, Cuco Martina, Brandley Kuwas, Juriën Gaari en de broers Leandro en Juninho Bacuna tot zijn beschikking.

Curaçao heeft zich ten doel gesteld om zich te kwalificeren voor het WK van 2026, dat wordt gehouden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Lees ook: Dit is de eerste voorselectie van bondscoach Ronald Koeman: Mark Flekken is terug en drie Feyenoord-debutanten

Gerelateerde berichten

Ander nieuws