Tom Dumoulin wordt ambassadeur van wielercriterium in Maastricht

Tom Dumoulin.© De Limburger

Maastricht -

Tom Dumoulin heeft zich als ambassadeur verbonden aan de RSM-Wealer Ronde in Maastricht, het jaarlijkse wielercriterium in de geboortestad van de oud-profrenner.

Maikel Suilen

Dumoulin nam tijdens zijn carrière meermaals deel aan het criterium en won de ronde drie keer. Kort voorafgaand aan de laatste editie in 2022 kondigde de Maastrichtenaar zijn afscheid als professioneel renner aan.

Plezier

Hij heeft aangegeven graag actief te blijven in de wielersport en altijd bijzonder veel plezier te hebben beleefd aan de ronde in Maastricht. Voorzitter Raoul van Dort van RSM-Wealer Ronde, voorheen bekend als de Ridderronde, is nog in gesprek over de precieze rol die Dumoulin gaat vervullen.

De oud-renner verbond zich recent ook als ambassadeur aan Limburg Cycling, een provinciaal wielerplatform dat zich inzet om jong en oud op de (sport)fiets te krijgen.

37e editie

De 37e editie van het criterium wordt dit jaar verreden op 2 juni 2023, het is voor de tweede keer dat de ronde na de Giro d’Italia wordt verreden.

Lees ook: Minder concurrentie en lagere vraagprijzen: besluit om te rijden na Giro in plaats van na Tour direct merkbaar voor wielercriterium Maastricht

Gerelateerde berichten

Ander nieuws