Lions na thriller tegen Aalsmeer door naar de finale van de BENE-League

© Annemiek Mommers

Sittard -

De handballers van Kembit- Lions/Sittardia hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de BENE-League. Na de 28-29 overwinning op Aalsmeer donderdagavond werd het na een bloedstollend slot ditmaal 29-29.

Frans Jetten

De ontlading was enorm in de goed gevulde Fletcherhal in Sittard. Vorig seizoen moesten er, eveneens tegen Aalsmeer, twee verlengingen aan te pas komen voordat Lions de zege met de kleinst mogelijke marge naar zich toetrok. Dit seizoen werd door de organisatie gekozen voor een uit- en een thuiswedstrijd en waren de verschillen opnieuw minimaal.

Ook zaterdagavond ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op. Na tien minuten plaatste Lions een versnelling en liep uit naar een 12-7 voorsprong. De bezoekers hadden moeite met de sterke dekking van de ploeg van Christoph Jauernik. Enkele gemiste kansen en een paar keer balverlies brachten Aalsmeer terug in de wedstrijd. Twee minuten na de rust (16-14) was de stand weer in evenwicht. Daarna was het verschil nooit groter dan één treffer. De bevrijding kwam een minuut voor tijd toen Philipp Hempel de 29-28 binnenschoot, waarna de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Jauernik was na afloop uiteraard ontzettend blij. „We moesten behoorlijk improviseren met al die blessures. Maar de jongens hebben er hard voor geknokt.”

Op 18 maart gaat de regerend kampioen in en tegen Bocholt, dat in twee wedstrijden te sterk was voor Sporting Pelt, op voor titelprolongatie. Ook de start van de HandbalNL-League staat dan gepland. De derby tegen Bevo is vooralsnog verplaatst naar dinsdag 14 maart.

Lees ook: Lions na thriller tegen Aalsmeer door naar de finale van de BENE-League

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws