Jumbo-Visma kleurt finale, maar ploeg Van der Poel grijpt eerste zege van seizoen in Tirreno-Adriatico

Jasper Philipsen kwam dinsdag net tekort in een duel met Fabio Jakobsen, maar woensdag was het wel raak voor de Belg.

Jumbo-Visma blijft indruk maken in het nieuwe wielerseizoen. De zwart-gele formatie zorgde woensdag voor een spectaculaire finale in de derde etappe van de Tirreno-Adriatico, al was het niet genoeg voor de ritzege. Die ging naar Jasper Philipsen, die na 216 kilometers tussen Follonica en Foligno én een sterke lead-out van ploeggenoot Mathieu van der Poel, de snelste was in een massasprint.

Redactie

Waar op voorhand rekening werd gehouden met een massasprint, had Jumbo-Visma andere plannen. Met nog iets meer dan tien kilometer te gaan gooiden de renners van ploegleiders Arthur van Dongen en Frans Maassen de knuppel in het hoenderhok. Met bijna de voltallige formatie op kop werd het tempo zo de hoogte in gegooid dat het peloton in stukken brak.

Met onder meer Wout van Aert en Primoz Roglic in de voorste gelederen werd een duidelijk gaatje geslagen, maar omdat andere ploegen onvoldoende meewerkten, konden de gelosten terugkeren en eindigde de etappe in een massasprint, waarin uitgerekend Van der Poel, die natuurlijk geldt als de grote rivaal van Van Aert, een hoofdrol speelde en Philipsen aan de ritzege hielp. Het was de eerste zege van het seizoen voor Alpecin-Deceuninck.

Jumbo-Visma heeft daarentegen een ijzersterke start van het nieuwe wielerjaar achter de rug. De Nederlandse ploeg boekte al acht overwinningen, waaronder twee zeges in het Openingsweekeinde, toen Dylan van Baarle en Tiesj Benoot achtereenvolgens de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne wonnen.

Lees ook: Pogacar deelt stevige dreun uit aan rivaal Vingegaard in eerste bergrit Parijs-Nice

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws