Leerlingen uit Roerdalen planten duizend wintereiken in Nationaal Park De Meinweg

© Jeroen Scheelings, Staatsbosbeheer

Herkenbosch
Silke van Deelen

Onder het motto ‘Bomen kennen geen grenzen’ hebben leerlingen van basisschool De Berensprong in Herkenbosch wintereiken geplant in een bosgebied van de Meinweg ten zuiden van Niederkrüchten.

Dit gebeurde op Internationale Boomplantdag (1 maart) samen met leerlingen van de Duitse Katholische Grundschule Niederkrüchten. Ook burgemeester Monique de Boer-Beerta van gemeente Roerdalen en burgemeester Karl-Heinz Wassong van gemeente Niederkrüchten namen deel aan de plantactie van in totaal duizend wintereiken.

De leerlingen bereiden zich in de klas voor met een speciaal boomboek met informatie over de geschiedenis van het grensoverschrijdend natuurgebied, de structuur en het belang van het bos en uitleg over het planten van bomen. Het Regionalforstamt Niederrhein bereidde het plantgebied voor en stelde de wintereiken en een herinneringsboom beschikbaar. De stad Mönchengladbach leverde een gedenkplaat.

De viering van de Internationale Boomfeestdag is verder een samenwerking van Naturpark Schwalm-Nette, Regionalforstamt Niederrhein, Staatsbosbeheer Midden Limburg, IVN Limburg en Gemeente Roerdalen.

Meest gelezen

Roerdalen

Gemeenteberichten