Harold Nusser kondigt vertrek aan als coach bij BFC

BFC-coach Harold Nusser© Rob Oostwegel

Beek -

Harold Nusser (52) heeft aan BFC en aan zijn vrouwenteam gemeld dat hij einde van het seizoen stopt als coach. Het seizoen maakt hij nog af, inclusief de nacompetitie waarin zijn team degradatie uit de Eredivisie probeert te ontlopen.

Hennie van Eck

Nusser heeft er dan twee seizoenen bij BFC op zitten. In het eerste seizoen handhaafde het jonge en onervaren team uit Beek zich in de Eredivisie, in het lopende seizoen staan ze na 19 wedstrijden puntloos onderaan.

Nusser: “Ik heb zelf de knoop doorgehakt. Er is helaas te weinig perspectief om van BFC een eredivisiewaardig team te maken. Ondanks de grote inzet van de vrouwen. En ondanks de groei die we gerealiseerd hebben in die twee jaar. Enkele speelsters hebben aangegeven te stoppen. En er wordt aan diverse van onze talenten getrokken. Dat - en het feit dat ondanks kwaliteitsgroei de ‘succesbeleving’ ontbreekt (nul punten dit seizoen) - maakt het vooruitzicht op betere tijden klein. Ik kan mijn speelsters alleen maar complimenten maken voor de energie die ze er in gestopt hebben en er nog steeds in stoppen. Ze vinden het jammer dat ik vertrek, maar ze kunnen het wel plaatsen.”

Nusser heeft uitgebreid ervaring als handballer (155 interlands; speler bij onder andere Sittardia, Hasselt en Bevo) en als coach (onder andere Atomix en Bocholt in België; Lions 2, V&L, Bevo en Sittardia in Nederland). Hij wil volgend seizoen verder als coach. Concrete contacten met andere verenigingen zijn er nog niet.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws