Handballers van BFC houden aan slechte wedstrijd bij EHC slechts één punt over

© Getty Images/EyeEm

Den Haag -

De heren van BFC (nr. 3 op de ranglijst) hebben zaterdagavond in de Eredivisie met pijn en moeite gelijk gespeeld in de uitwedstrijd tegen EHC uit Den Haag (nr. 14 op de ranglijst). Het werd 36-36. Bijna werd er zelfs verloren. Coach Jo Smeets wisselde vlak voor tijd de keeper voor een zevende veldspeler. Dat leverde nog net de gelijkmaker op.

Hennie van Eck

Smeets was ontevreden: „Het was beneden peil, vooral verdedigend. Hoe kunnen we tegen de nummer 14 op de ranglijst 36 tegendoelpunten krijgen? Dat mag gewoon niet. Er werd slecht verdedigd. En er werden teveel dezelfde fouten gemaakt. Vanavond hadden mijn spelers niet het vermogen om tijdens het spel te leren van gemaakte fouten. We stonden in de wedstrijd ook nog eens zeven doelpunten voor op EHC. Zo’n voorsprong mag je natuurlijk niet meer weggeven. Nee, dit was gewoon bar slecht.”

Door dit resultaat zakt BFC naar de vierde plek op de ranglijst. De andere ploeg uit Den Haag, Hellas, won wel en achterhaalde BFC in punten. Door een beter doelsaldo staan ze nu boven BFC.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws