Tot 17 graden in Limburg, maar geen sprake van lekker lenteweer

© Getty Images

Na een vrij koude week met flink wat neerslag krijgen we te maken met beduidend hogere temperaturen. In Limburg kan het maandag 17 graden worden maar van een lentegevoel zal geen sprake zijn.

Redactie

Volgens Weeronline „wordt het weer in het begin van de nieuwe week zeer zacht, maar ook erg onstuimig.”

Zondagochtend is het in heel Nederland bewolkt. „Van west naar oost trekt deze ochtend een neerslaggebied over ons land. Op uitgebreide schaal regent het tijdelijk. ’s Middag is het overal zo goed als droog, maar bewolkt. „Een zuidwestenwind voert zachte lucht naar ons land, waardoor we met beduidend hogere temperaturen te maken krijgen dan voorgaande dagen. De maxima komen uit rond 7 graden in het noorden tot lokaal 12 graden in het uiterste zuiden.”

Wind

Na een week met een winters weertype waarbij we te maken hadden met vrij lage temperaturen krijgen we volgens Weeronline maandag met beduidend andere temperaturen te maken. „Zeer zachte lucht verovert ons land en de temperatuur loopt uiteindelijk op naar 12 tot lokaal zelfs 17 graden in Limburg. Echt aangenaam wordt het echter niet want de wind neemt flink in kracht toe. Vooral maandag in de ochtend regent het op uitgebreide schaal. In de middag is het vaker droog.”

Bekijk ook onze weerpagina met de uitgebreide weersverwachting

Ook dinsdag is het de wind die het weerbeeld domineert. Het wordt 8 tot 10 graden en gedurende de dag trekken er enkele buien over het land. Deze kunnen dan weer een winters karakter hebben met mogelijk hagel en natte sneeuw.

Wisselvallig

De dagen hierna blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien of neerslaggebieden die over ons land trekken. In het weekend stijgt de temperatuur weer tot in de dubbele cijfers.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws