In gesprek met het audiovisuele kunstenaarsduo Martin en Inge Riebeek in Museum W in Weert

© Joris Buijs

Weert
Silke van Deelen

Luuk Heezen gaat zondag 19 maart in gesprek met Martin en Inge Riebeek, de makers van de videoportretten in de tentoonstelling Telling Stories.

Tussen 14.00 en 15.00 uur is het kunstenaarsduo aanwezig in Museum W om de mooiste portretten te tonen en te vertellen over hun manier van werken bij het project The Essential. Voor dit project reisden de audiovisuele kunstenaars de wereld over. Op straat nodigden zij toevallige voorbijgangers uit om voor de camera te vertellen waar het in hun eigen leven nu echt om gaat, wat op dit moment essentieel voor hen is. De antwoorden werden in één keer opgenomen en hebben daardoor het karakter van persoonlijke ontmoetingen. Martin en Inge vertellen tijdens dit kunstenaarsgesprek over het project en delen verhalen van mensen die ze hebben geportretteerd. Gespreksleider is kunsthistoricus Luuk Heezen.

Deelname aan deze activiteit is gratis, wel betaalt het publiek de entree tot het museum (8 euro, Museumkaart is gratis). Aanmelden kan via museumw@weert.nl onder vermelding van Gesprek Riebeek.

Meest gelezen

Weert

Gemeenteberichten