Tour de France 2024 eindigt met loodzware tijdrit richting Nice

Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar bewaart alvast goede herinneringen aan Nice, waar hij zondag met winst inde slotrit zijn eindzege in Parijs-Nice veiligstelde.© ANP/HH

De Tour de France eindigt volgend jaar op zondag 21 juli met een individuele tijdrit over 35 kilometer tussen Monaco en Nice.

Redactie

De dag ervoor wacht de wielrenners een bergetappe over 132 kilometer, met na drie beklimmingen in de Franse Alpen ook nog de slotklim naar de top van de Col de la Couillole. De finish ligt op 1678 meter hoogte, na een klim van bijna 16 kilometer.

De Tour de France eindigt niet zoals gebruikelijk in Parijs, maar in Zuid-Frankrijk. Parijs huisvest volgend jaar zomer de Olympische Spelen, die amper een week na het einde van de Tour beginnen. Eind vorig jaar maakte de organisatie van de Tour al bekend dat de etappekoers van drie weken daarom in 2024 eindigt met een individuele tijdrit in Nice. Maandag werden de routes van de etappes in het slotweekeinde van de Tour onthuld.

In de tijdrit moet eveneens flink geklommen worden. Zo zijn twee beklimmingen opgenomen in het parcours, onder meer van de Col d’Èze; een klim die traditiegetrouw onderdeel is van de etappekoers Parijs-Nice.

Lees ook: Pogacar overtuigend naar eindzege in wielerkoers Parijs-Nice

Gerelateerde berichten

Ander nieuws