Supporters Fortuna Sittard misdragen zich in Volendam

Fortuna-supporters eerder dit jaar bij de uitwedstrijd tegen RKC in Waalwijk© Getty Images

Er waren vrijdag in Volendam ongeregeldheden na de wedstrijd tussen FC Volendam en Fortuna Sittard (2-1 winst voor de thuisclub). De politie meldt zaterdagochtend dat supporters van Fortuna Sittard rond het stadion van Volendam de confrontatie zochten met supporters van de tegenstander. Een 35-jarige man uit Geleen is aangehouden.

Redactie

Volgens de politie kregen ook agenten te maken met geweld. De rust keerde terug nadat supporters van Fortuna Sittard bussen in werden weggeleid. Een van de zes bussen raakte bij de rellen beschadigd en kon niet meer verder. Er werd een vervangende bus geregeld, aldus de politie.

Er raakten geen agenten gewond bij de ongeregeldheden. De politie sluit niet uit dat meer mensen worden opgepakt.

Als het aan de politiebonden ligt, zitten we „heel dicht” tegen een algeheel verbod op uitfans aan bij Nederlandse voetbalwedstrijden, zei voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs zaterdag in een interview met het AD. „De politie staat ernstig onder druk en moet keuzes maken”, aldus Struijs, die stelt dat bonden al meerdere keren bij burgemeesters hebben aangedrongen op deze maatregel.

Meest gelezen

Gemeenteberichten