O21 teams: Koploper VVV onderuit tegen staartploeg Alphense Boys, MVV behaalt zwaarbevochten overwinning

© Getty Images/500px

Maastricht -

Zowel koploper in de derde divisie VVV en nummer twee Fortuna Sittard verlorenverrassend. VVV verloor op eigen veld met 0-1 van staartploeg Alphense Boys, terwijl Fortuna met 3-2 zijn meerdere moest erkennen in Telstar. Ook Roda JC wist niet te winnen van Vitesse (1-4), alleen MVV behaalde dit weekend een krappe overwinning.

Jos op ’t Eijnde

In divisie 2 verloor Roda JC op eigen veld met ruime cijfers van Vitesse (1-4). In een gelijkopgaande eerste helft kwam Roda JC door een benutte strafschop van Fabio Sposito op een 1-0 voorsprong, uit een scrimmage scoorde Vitesse binnen enkele minuten de gelijkmaker. In slotfase van de eerste helft verzuimen Adam Zaian en Joyce Nsingi Roda JC op voorsprong te zetten. In de tweede helft speelde Roda JC te slordig en gaf de tegendoelpunten te makkelijk weg, Vitesse maakte hier gretig gebruik van en liep uit naar 1-4.

In divisie 3 verloren koploper VVV en nummer twee Fortuna Sittard verrassend. VVV verloor op eigen veld met 0-1 van staartploeg Alphense Boys. De amateurs begonnen fel en scherp aan de wedstrijd, daarentegen speelde VVV te slap. De 0-1 voorsprong voor de bezoekers na een half uur spelen was dan ook terecht. Ook in de tweede helft bleef Alphense Boys de bovenliggende partij, VVV wist niet tot scoren te komen.

Fortuna Sittard ging met 3-2 onderuit bij nummer drie Telstar. In de eerste helft kwam de Sittardse ploeg op voorsprong door een treffer van Namory Cisse. Twintig minuten voor tijd kwam Telstar op gelijke hoogte en vijf minuten later op een 2-1 voorsprong. Fortuna Sittard toonde veerkracht en Stijn Hoogervorst scoorde de gelijkmaker: 2-2. In de slotfase scoorde Telstar het winnende doelpunt: 3-1. Fortuna Sittard verloor onnodig, veel kansen werden niet benut.

Het O21-team van MVV behaalde een zwaar bevochten 2-3 overwinning bij De Treffers. Al na elf minuten bezorgde Jimmy Vijgen MVV een 0-1 voorsprong, dit werd ook de ruststand. Na de pauze kwam De Treffers binnen tien minuten op een 2-1 voorsprong. Een hardwerkend MVV behaalde echter karaktervol de volle winst. Walid Hassoun scoorde de gelijkmaker en tien minuten voor tijd scoorde Lorenzo Noviello de winnende treffer 2-3. MVV staat nu op de tweede plaats, met drie punten achterstand op koploper FC Eindhoven.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws