Eredivisie handbal vrouwen: V&L wint, BFC verliest

© Getty Images

Beek/Geleen -

Zaterdagavond wonnen de handbalsters van Geonius-V&L in Geleen de wedstrijd in de Eredivisie tegen PSV Handbal met 33-21. In dezelfde klasse verloor BFC in Beek met 22-33 van DSVD.

Hennie van Eck

V&L

V&L won met duidelijke cijfers van de nummer 11 op de ranglijst, PSV uit Eindhoven. V&L-coach Edwin Janssen: „Mijn team speelde goed en in een hoog tempo. Er werd ook sterk verdedigd. In de eerste helft namen we afstand (ruststand 15-10). Dat werd in de tweede helft uitgebouwd tot 33-21. Ik ben tevreden.” Door de overwinning en andere uitslagen steeg V&L een plaatsje, naar de zesde plek op de ranglijst.

BFC

BFC bleef puntloos door ruim van DSVD uit Deurningen (Overijssel) te verliezen, de nummer negen op de ranglijst. Dat was al weer de 20e competitienederlaag op rij van de hekkensluiter uit Beek. BFC-coach Harold Nusser: „De goede bedoelingen waarmee we aan de wedstrijd begonnen werden niet waargemaakt. We verloren kansloos. De foutenlast was te hoog. We kwamen snel achter en liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Dit is één van de ploegen die we treffen in de nacompetitie (degradatiepoule). Dan moeten we uit een ander vaatje tappen.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws