Groningen - Heerenveen gestaakt: Willems en Manu krijgen klappen van eigen fans

Ook de spelers bemoeien zich ermee.© Pro Shots

Jetro Willems en Elvis Manu van FC Groningen kregen in de wedstrijd tegen Heerenveen klappen van eigen fans. Het tweetal probeerde supporters achter een van de doelen tot orde te roepen. Dat gebeurde nadat een van de fans het veld betreden had en werd afgevoerd door stewards. De wedstrijd moest daardoor worden stilgelegd.

Redactie

Op dat moment braken achter de goal ongeregeldheden uit. Willems en Manu, die vanaf de reservebank kwam aangesneld, wilden de boel sussen. Ze gingen naar de tribune toe en kregen enkele tikken te verwerken. Dat was voor arbiter Gözübüyük het sein om de kleedkamer op te zoeken. Er moest nog een tiental minuten gespeeld worden. Groningen stond op dat moment met 0-2 achter. Na ongeveer een kwartier werd het duel hervat.

De vechtpartij stond in schril contrast tot een sfeeractie bij de supporters. Die hadden sjaals gekregen met het opschrift ‘Ongeacht de stand’. Wat er ook zou gebeuren, ze zouden hun club blijven steunen was de boodschap. In de twaalfde minuut stonden ze als een man op en hielden de sjaals boven het hoofd. Aan het slot van het duel volgde de ontnuchtering.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws