Informatieavond over The Ocean Cleanup in Bibliocenter Weert

© John Verhoeven

Weert -

Wie meer wil weten over The Ocean Cleanup, is welkom om te komen luisteren naar het verhaal van John Verhoeven op 29 maart om 19.30 uur bij Bibliocenter Weert.

Silke van Deelen

Onze oceanen en rivieren zijn op ongekend niveau vervuild met plasticafval. Deze vervuiling neemt dagelijks toe. Sinds 2013 is The Ocean Cleanup actief met het in kaart brengen van dit enorme probleem en het ontwikkelen van systemen om de oceanen en rivieren schoon te maken. Deze systemen worden vervolgens getest en overal ter wereld in gebruik genomen. Het doel is om in 2040 negentig procent van het drijvende oceaan plastic verwijderd te hebben.

Grootste in de geschiedenis

Als Recycling Manager bij de afdeling Catch Management van The Ocean Cleanup heeft John Verhoeven als taak om het verwijderde oceaan plasticafval te recyclen in waardevolle producten. Met ruim 30 jaar ervaring in afval- en recyclingmanagement in de Westerse wereld heeft hij het roer omgegooid om een bijdrage te leveren aan de grootste opruimactie in de geschiedenis. John is zelf ook recent meegeweest met een testmissie van het nieuwe oceaan cleaning system naar de Great Pacific Garbage Patch op de Stille Oceaan. Hij kan uit de eerste hand vertellen over de ongelooflijke uitdaging van The Ocean Cleanup en perspectief geven over het bereiken van schone rivieren en oceanen.

De informatieavond is gratis te bezoeken door leden én niet-leden van Bibliocenter. Aanmelden kan via de website www.bibliocenter.nl/activiteiten.

Meest gelezen

Weert

Gemeenteberichten