Actie Wealer levert vijftien opgeknapte fietsen op voor Stichting Leergeld Parkstad

Vlnr:Tiny Beenackers, voorzitter Leergeld Parkstad, Arend Zwaga, directeur-bestuurder WerkvoorHeerlen en Marc van der Linden, algemeen directeur Wealer.© Ger Moonen

Heerlen -

Autodealer Wealer heeft op maandag 20 maart vijftien gebruikte fietsen gedoneerd aan de Stichting Leergeld Parkstad.

redactie

Klanten van Wealer die bij de aankoop van een auto een gebruikte fiets inleverden, kregen een extra korting van 500 euro op de aanschafprijs. De ingeleverde (kinder)fietsen werden in een werkplaats opgeknapt en beschikbaar gesteld aan kinderen die zelf geen fiets kunnen aanschaffen.

Tiny Beenackers-Oomen is voorzitter van Stichting Leergeld Parkstad: „Wij zijn erg blij met dit initiatief van Wealer. Met deze actie kunnen wij kinderen helpen uit gezinnen die zelf onvoldoende inkomen hebben om een fiets aan te schaffen.

Er is volgens Beenackers-Oomen nog steeds een ‘gat’ tussen het aantal aanvragen en het aantal kinderen dat daadwerkelijk met een gebruikte fiets kan worden geholpen. „In 2022 werden 1.550 aanvragen toegewezen en er konden we 906 kinderen blij maken met een opgeknapte exemplaar. De actie helpt mensen te vragen of ze nog een gebruikte fiets en liefst een kinderfiets hebben staan, die wij mogen opknappen en doorgeven aan een kind.”

De actie geldt overigens in alle zeven vestigingen van Wealer Limburg en loopt tot 10 april.

Kijk voor meer informatie op www.leergeldparkstad.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten