Ziggo verhoogt tarieven per 1 juli

© ANP XTRA

Maastricht -

Tv- en telefoonaanbieder Ziggo gaat per 1 juli 2023 de tarieven verhogen met gemiddeld zo’n 8,5 procent. De wijziging geldt voor alle pakketten.

onze verslaggever

Het tarief voor het Internet en TV Complete-pakket wordt met 9,2 procent verhoogd. De prijs gaat van 70,50 euro per maand naar 77 euro.

Ziggo zegt dat het bedrijf genoodzaakt is om de prijzen te verhogen omdat het zelf ook met stijgende kosten te maken heeft. „Als de prijzen in Nederland stijgen, dan stijgen ook onze kosten. Om te zorgen dat je iedere dag een stabiele verbinding hebt, gebruiken we veel energie voor het netwerk en de datacenters. Ook de kosten van materiaal voor het leveren van diensten en onderhoud zijn sinds vorig jaar gestegen”, schrijft Ziggo.

Op sociale media wordt massaal geklaagd over de voorgenomen tariefsverhoging. Klanten zeggen te zullen overstappen naar een andere leverancier.

Klanten die nog niet aan het einde van hun contract zijn, kunnen de tariefsverhoging niet als argument gebruiken om het contract op te zeggen. Wie een contract voor onbepaalde tijd heeft, kan dat wel.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws