Twee mannen opgepakt na poging tot beroving van auto Nederweertenaar

© Politie

Twee mannen zijn dinsdagochtend opgepakt omdat zij op 4 maart onder bedreiging van een wapen de auto van een 21-jarige man uit Nederweert probeerden te stelen in Eindhoven.

Redactie

Dat meldt de politie. De twee mannen (24 en 26 jaar oud) zijn opgepakt in Eindhoven en Blericum. Het tweetal zou op zaterdagavond 4 maart rond een uur of elf bij de Nederweertenaar in de auto zijn gestapt toen hij op weg naar huis was.

Het slachtoffer kreeg klappen tegen zijn hoofd en werd gedwongen om naar een afgelegen plek in Swartbroek te rijden. Daar wilden de verdachten hem achter laten en de auto en zijn geld stelen.

Ontsnappen

De man uit Nederweert wist de twee zover te krijgen dat hij door mocht rijden naar een tankstation langs de A2. Daar wist het slachtoffer te ontsnappen met zijn autosleutels. Het tweetal sloeg vervolgens op de vlucht. De Nederweertenaar waarschuwde bij de benzinepomp de politie, maar de mannen waren al verdwenen.

Ondanks dat startte de politie direct een onderzoek en daaruit kwam dinsdagmorgen de aanhouding van beide verdachten tot stand. De twee zijn door de politie in hun woningen opgepakt. Ze zitten momenteel vast voor verhoor.

Meest gelezen

Gemeenteberichten