Zuid-Limburgse basisscholen gaan strijd aan met grootste verzameling ‘E-waste’ als inzet

Foto ter illustratie.© Getty Images

Heerlen -

Leerlingen van dertien Zuid-Limburgse basisscholen nemen het vanaf maandag 27 maart tegen elkaar op in de Rd4 E-waste Race. Het doel: zo veel mogelijk elektrische apparaten verzamelen, zodat deze gerecycled kunnen worden.

Redactie

De wedstrijd, die vier weken duurt, moet leiden tot meer bewustwording onder kinderen op het gebied van grondstoffenschaarste, recycling en hergebruik. De school die de meeste apparaten inzamelt wint een prijs. Voorafgaand aan de race krijgen de jongens en meisjes gastlessen van experts.

Meehelpen

„Hierin wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om elektrische apparaten apart in te zamelen en dat ze boordevol grondstoffen zitten. Daarna kunnen de kinderen meteen aan de slag”, meldt de organisatie. De deelnemende scholen zijn De Blokkenberg (Kerkrade), Sint Franciscus (Brunssum), De Verrekijker (Amstenrade), An d’r Put (Landgraaf), Sint Ursula (Kerkrade), De Meridiaan (Simpelveld), Ummer Clumme (Klimmen), De Schatgraver (Landgraaf), Cortemich (Voerendaal), De Mheyster (Hoensbroek) en De Droomboom (Heerlen).

Lees ook: Commentaar: Politiek Den Haag moet bedrijven dwingen om veel bewuster bezig te zijn met hun afvalstromen en met het hergebruiken van materialen

Huishoudens in de buurt van de scholen kunnen meehelpen door apparaten te doneren. Aanmelden kan via website ewasterace.nl. Losse batterijen en accu’s kunnen niet worden ingeleverd.

Meest gelezen

Gemeenteberichten