Briljanten echtpaar Hoenen-Scheffler: ‘In de bus naar Gulpen voor een frietje’

Het briljanten echtpaar Hoenen-Scheffer.© Peter Trompetter

Kerkrade -

Burgemeester Petra Dassen heeft het echtpaar Hoenen-Scheffler op donderdag 23 maart hoogstpersoonlijk gefeliciteerd met hun 65 jarig en daarmee briljanten huwelijk.

redactie

Albert Hoenen (88) leerde Ellie Scheffler (86) kennen in de woning van zijn ouders aan de Slakstraat. De vader van Albert was lid van fanfare St. Cecilia en was uitgenodigd bij de vader van Ellie in Bonn. Ook hij was lid van een fanfare. Zijn dochter werd in 1956 op haar beurt uitgenodigd om een weekendje naar Kerkrade te komen. Ellie en Albert maakten onder meer een wandeling door het Wormdal. Albert vond zijn wandelmaatje al meteen heel leuk, maar van liefde was op dat moment nog geen sprake.

Ruim een jaar pendelden ze maandelijks om beurten naar Bonn en Kerkrade. Na een tijdje te zijn verloofd, trouwden Albert en Ellie op 22 maart 1958 in Bonn voor de wet. In datzelfde jaar vond het kerkelijk huwelijk plaats in de Antonius van Paduakerk in Bleijerheide. In 1959 werd dochter Marion geboren en twee jaar later zoon Peter. Albert en Ellie hebben twee kleinkinderen, een kleinzoon van 33 en een kleindochter van 22.

Albert was 24 jaar ondergronds mijnwerker op de Julia. Daarna heeft hij drie jaar bij een transportbanden fabriek gewerkt. Ellie had tot aan haar huwelijk verschillende baantjes. Ook was ze dertig jaar sopraan bij het kerkelijk zangkoor van de voormalige Norbertuskerk.

Het stel maakte talloze natuurwandelingen in het heuvelland en heeft veel gefietst. Zolang de gezondheid het toelaat, nemen ze regelmatig de bus naar Gulpen om daar een frietje te pakken.

Meest gelezen

Gemeenteberichten