Caroline van der Plas: geen ambitie om premier te worden, maar ‘zeg nooit nooit’

© ANP

Voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om premier te worden, maar zegt „nooit nooit”.

Redactie

Dat laat ze weten bij WNL op Zondag. Van der Plas vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier zouden kunnen worden.

„Die rol die ik heb als fractieleider en Kamerlid, controleren, dat vind ik gewoon een hele mooie rol die goed bij me past”, zegt Van der Plas. Ze heeft een paar „hele goede mensen” in haar hoofd die „dat zouden kunnen” als BBB bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen de grootste wordt en in het kabinet komt. „Of ze dat willen is een tweede.”

Peiling

Volgens een zondag naar buiten gebrachte peiling van Maurice de Hond zou de BBB met een ruime voorsprong de grootste partij worden als er vandaag Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden. Naar aanleiding van deze peiling zegt Van der Plas „zeker” klaar te zijn voor verkiezingen bij een eventuele kabinetsval.

Lees ook: Caroline van der Plas (BBB) waait als een politieke orkaan over Nederland: er wordt op haar gelet en ook op wat ze eet

Van der Plas zegt dat ze direct na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 een lijst is gaan maken van mensen die namens BBB in de Tweede Kamer kunnen komen. Ze heeft er vertrouwen in dat ze met een goede lijst kan komen, nadat ze ook veel moeite heeft gestoken om dat te doen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws