Gerwyn Price zit Michael van Gerwen voor tweede keer in 72 uur dwars

Michael van Gerwen (rechts) verloor donderdag ook al van Gerwyn Price.© PDC

Na de 6-1 nederlaag donderdagavond, in de finale van Premier League Night 8 in Newcastle, was Gerwyn Price nog geen 72 uur later opnieuw de grote boeman voor Michael van Gerwen. In de kwartfinale van het European Darts Open in Leverkusen werd het 6-4 voor de Welshman.

Robin Jongmans

,,Normaal gesproken is hij altijd heel bang voor mij’’, stelde Van Gerwen na de nederlaag in de finale afgelopen donderdagavond. Die tijden lijken voorbij. Gooide Price toen een gemiddelde van liefst 115, daar was hij met een gemiddelde van 106.3 opnieuw in topvorm tegen Mighty Mike. Van Gerwen kwam nog wel op sensationele wijze terug tot 4-3, toen hij een finish van 132 via twee keer bull’s eye en dubbel 16 uitgooide.

Van Gerwen versloeg eerder op de dag Dimitri Van den Bergh nog met 6-2 en stuurde op zaterdag Raymond van Barneveld nog vroegtijdig naar huis (6-4).

Price treft in de halve finale Danny Noppert, die eerder vandaag Dave Chisnall met liefst 6-1 van het bord veegde. Dirk van Duijvenbode speelt voor die halve finale nog zijn kwartfinalepartij tegen Josh Rock.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws