PSV-perschef Thijs Slegers (46) overleden aan leukemie

© ANP

PSV-perschef Thijs Slegers is op 46-jarige leeftijd overleden aan leukemie. Dat meldt PSV.

Redactie

Hij was jarenlang PSV-watcher voor verschillende media. In 2015 trad hij bij PSV in dienst.

Slegers maakte begin februari bekend dat hij van zijn artsen te horen had gekregen dat ze hem niet meer konden helpen. De voormalig sportjournalist deed toen de oproep aan iedereen om bloed- en stamceldonor te worden en dat leverde duizenden nieuwe donoren op.

„Met droefenis heeft PSV maandagochtend kennisgenomen van het overlijden van collega Thijs Slegers”, staat op de website van de Eindhovense voetbalclub. „Hij overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Hij werd 46 jaar.”

„De afstotingsziekte die me al maanden dwarszit, is geen halt toe te roepen”, schreef Slegers begin februari op sociale media. „Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en ermee te dealen. Hoelang nog? Onder welke omstandigheden? Dat weten we nu niet en dat blijft ongewis.”

Enkele dagen later werd in De Kuip bij Feyenoord - PSV in de 12e minuut een minuut lang geklapt, als steunbetuiging aan Slegers. Een week daarna gebeurde dat ook in Eindhoven bij PSV - FC Groningen, met de zieke perschef op de tribune. ESPN maakte een live tv-programma, ‘Bloedverwanten voor Thijs’, met als doel om bloed- en stamceldonoren te werven. Onder anderen de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic kwam daarin aan het woord over zijn relatie met de journalist, met wie hij in zijn periode bij Ajax een vriendschap opbouwde. Ook de wereldvoetbalbond FIFA besteedde aandacht aan de actie van Slegers.

Lees ook: Thijs Slegers (1976-2023) maakte diepe indruk met boodschap rond stamceldonorschap

Gerelateerde berichten

Ander nieuws