Pilot ‘Gewoon, voor elkaar’ van start in Ospel en Ospeldijk

Marion van den Bercken.© Punt Welzijn

Ospel / Ospeldijk -

Vanuit de gemeente Nederweert start een pilot om de voorliggende voorzieningen in Ospel en Ospeldijk in kaart te brengen.

Silke van Deelen

Voor deze opdracht werkt Iris van de Ven, regisseur leefbaarheid van de gemeente Nederweert, samen met Punt Welzijn in de persoon van Marion van den Bercken. De gemeente heeft voor de kernen Ospel en Ospeldijk gekozen omdat deze kernen een groot verenigingsleven kennen en beschikken over allerlei mooie voorliggende voorzieningen en (burger)initiatieven. Het doel van de tweejarige pilot is het in kaart brengen van de voorzieningen in deze dorpen. Daarnaast gaat Marion met inwoners in gesprek over wat er nodig is om de voorzieningen te behouden, te versterken en eventueel samen te verkennen wat nodig is om over tien à twintig jaar nog steeds prettig te kunnen leven in Ospel en Ospeldijk. Dit wordt bekeken vanuit het perspectief van de inwoners van alle leeftijden, verenigingen, stichtingen, organisaties en buurtinitiatieven.

Wie ook wil meepraten, is welkom om contact op te nemen met Marion. Zij is wekelijks, op afspraak, op donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig bij de Open Inloop van het Ospels Steunpunt, locatie: Vrienden van de Peel. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om op afspraak ’s avonds met Marion in gesprek te gaan. Dit kan op dinsdag- of donderdagavond.

Marion is te bereiken via tel. 06-82095685 of via m.vanden.bercken@puntwelzijn.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten