Verkleed als Jezus mee in de Palmhöltjesoptocht door Venlo, Blerick en Tegelen

Palmhötjesoptocht in Blerick.© Lodie Suiker

Venlo -

De palmhöltjesoptocht trekt zondag 2 april weer door Venlo, Blerick en Tegelen. Kinderen mogen ook verkleed meedoen.

Marcel van Lier

In Blerick verzamelen de deelnemende kinderen zich om 11.15 uur bij de Antoniuskerk, waarna ze een rondje door het centrum lopen. Voor ’t Raodhoes wordt na terugkomst het defilé afgenomen.

In Venlo is de start om 12.00 uur bij het Ald Weishoés. Begeleid door de Venlose Fanfare en VSO ‘t Hetje loopt de stoet door de binnenstad naar de Markt, waar het defilé plaatsvindt.

Kinderen kunnen gratis hun eigen palmhöltje maken op vrijdag 31 maart tussen 15.00 en 18.00 uur in Winkelcentrum de Wieën in Blerick en daags erna van 10.00 tot 13.00 uur bij Ruitersport Equidrôme naast Tuincentrum Leurs in Venlo.

In Tegelen trekt de optocht vanaf het Wilhelminaplein naar de speelplaats van de Sint Josephschool, met muziek van DrumBeatz. De start is na afloop van de gezinsmis in de St.Martinuskerk, die om 10.30 uur begint. Zaterdag kunnen kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur palmhöltjes maken bij D’n Ingelbewaarder aan de Grotestraat tegenover de kerk. Kinderen die verkleed als Jezus of een van zijn volgelingen willen meedoen, kunnen zich tot vrijdag 12.00 uur aanmelden via mail.

Overal is voor aanvang van de optocht gelegenheid om de palmhöltjes te laten zegenen in de kerk. Na afloop krijgen alle deelnemende kinderen een traktatie aangeboden.

Meest gelezen

Gemeenteberichten