Roda JC zegt aflopende contracten van verdedigers op en legt doelman Hamers langer vast

Xander Lambrix in actie tegen Jong AZ.© Pro Shots

Kerkrade -

Roda JC heeft de contracten van Guus Joppen, Ted van de Pavert en Xander Lambrix formeel opgezegd. De centrale verdedigers hebben een contract tot aan het einde van dit seizoen. De club heeft doelman Loek Hamers langer vastgelegd.

Maikel Suilen

De opzegging betekent niet per definitie dat de spelers volgend seizoen geen deel uitmaken van de Roda-selectie. De Kerkraadse clubleiding kan ze alsnog een nieuwe aanbieding doen.

Joppen (33) en Lambrix (23) zijn de laatste weken basisspelers in het Parkstad Limburg Stadion. Van de Pavert (31) was lange tijd verzekerd van een plek bij de eerste elf, maar werd daarna naar de bank verwezen.

Hamers

Door de optie in het contract van Hamers (22) te lichten, heeft de zelf opgeleide doelman nu een overeenkomst tot medio 2024 in Kerkrade. Hij speelde tot nu toe twee wedstrijden voor het eerste van Roda.

Huurlingen

Voetbalclubs zijn volgens de CAO voor contractspelers verplicht om spelers met een aflopend contract voor 1 april te laten weten of hun huidige contract wordt verlengd of opgezegd. Voor spelers die gehuurd worden, geldt dit niet.

Roda-huurlingen Lennard Hartjes (Feyenoord), Mohamed Mallahi (FC Utrecht), Moritz Nicolas (Borussia Mönchengladbach) en Romano Postema (FC Groningen) keren in principe aan het einde van het seizoen terug naar hun club.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws