Max Verstappen klaagt over weinig grip op eerste dag in Melbourne

© Getty Images

Melbourne -

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training in Melbourne de derde tijd laten noteren. Heel serieus kunnen die tijden overigens niet genomen worden want al na een kwartier begon het te regenen op Albert Park. In de eerste training was hij wel de snelste.

Jack Martens

De omstandigheden op Albert Park waren volgens Verstappen verre van ideaal. In de eerste training was het circuit erg glad en hadden de banden weinig grip. In de tweede vrije training speelde regen de coureurs parten.

„Het was lastig om de banden aan het werk te krijgen”, zei Verstappen na afloop van de tweede training. „Maar als je kijkt naar hoe de dag is verlopen met rode vlaggen en later de regen dan is dat ook niet zo gek. We hebben eigenlijk geen enkel moment de banden optimaal kunnen gebruiken.”

Verstappen maakt zich geen zorgen voor de rest van het weekend: „Zaterdag is het gelukkig droog en de auto voelde verder oké. We gaan vanavond naar de data kijken zodat we voor morgen de juiste keuzes kunnen maken.”

Lees ook: Australische fans genieten van Max ‘matje’ Verstappen die dit weekend jaagt op eerste Melbourne-overwinning: ‘We maken een goede kans’

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws