Nat begin van het weekend, vanaf zondag geregeld zon

© ANP

Het eerste weekend van april laat wisselend weer zien. Volgens Weeronline overheerst zaterdag de bewolking en valt er geruime tijd regen, maar is het vanaf zondag droog. Na het weekend schijnt geregeld de zon, maar zijn er ook wolkenvelden en is er kans op enkele buien.

Redactie

Op de eerste dag van april valt er op veel plaatsen regen. Later op de dag wordt het vanuit het noorden steeds vaker droog, maar vooral in het oosten en zuiden valt nog lange tijd regen. De temperatuur ligt tussen 10 graden in het noorden en 12 in het zuiden. In de avond daalt de temperatuur flink en in het noorden zakt het kwik tot dicht bij het vriespunt. In het zuiden wordt het niet kouder dan 4 graden.

Koude lucht

Zondag is het in het zuiden nog bewolkt en valt in de ochtend nog wat regen. Op andere plekken is het droog en schijnt de zon. Een matige noordoostenwind voert koude lucht aan en het wordt niet warmer dan 8 à 9 graden in het noorden en 10 tot 11 graden elders in het land.

Na een nacht met landinwaarts lichte vorst zijn er maandag flinke perioden met zon. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 9 graden in het noorden tot lokaal 12 graden in het zuiden. Ook de rest van de week schijnt geregeld de zon, maar vanaf halverwege de week is er kans op wat regen en enkele buien. Het kwik stijgt dinsdag en woensdag naar 10 tot 13 graden, later in de week is het met 12 tot 15 graden wat zachter.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws