Crescendo Schimmert speelt ‘De woare Sjömmertenaer’: over hoe een moraalridder tot waanzin wordt gedreven

Eric Caubo, Renee Hovestadt, Wil Limpens, Britt Beijnsberger, Mick Caubo, Jenny Caubo, Yvette van den Essen, Harm Lemmens, Bas Opgenoorth, Claire Smeets, Annie Speetjens en Lotte Wijnands spelen ‘De woare Sjömmertenaer’.© Crescendo Schimmert

Schimmert -

Toneelvereniging Crescendo uit Schimmert treedt zaterdag 15, zondag 16, vrijdag 21 en zaterdag 22 april voor het voetlicht met de klucht De woare Sjömmertenaer.

Redactie

De uitvoeringen vinden plaats in het plaatselijke gemeenschapshuis. De woare Sjömmertenaer speelt in 1936 en verhaalt over hoe een ouderwetse moraalridder van Schimmertse komaf tot waanzin wordt gedreven, is te lezen op de website van het gezelschap.

Lees ook: Limburgse regisseur Celine Daemen grossiert in prijzen: ‘Ik moet het allemaal nog verwerken’

„Als Jozef Schröder en Lewie Knubbe, beiden lid van de Roomsch-Katholieke Staatspartij Limburg, bij het bezoek aan een internationaal congres ‘per ongeluk’ in de Moulin Rouge terechtkomen, is het hek van de dam. Het hoogtepunt is een optreden van de sensuele artieste Mademoisselle Marlène. Je zou denken, wat in Parijs gebeurt, komen ze in Schimmert nooit te weten. Dat loopt anders…”, licht Crescendo een tipje van de sluier op.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, met uitzondering van zondag 16 april. Dan start de show om 19.00 uur. Kaarten kosten elf euro en kunnen worden gereserveerd via toneelverenigingcrescendo.nl. Daarnaast is er een aantal voorverkoopadressen: Manjefiek Sfeer Bloemen, Soons Doe-Het-Zelf en brasserie Bie Ein.

Meest gelezen

Gemeenteberichten