Limburger nieuwe aanvoerder Excelsior na OneLove-ophef

Als de spelers van Cambuur en Excelsior achter de banner plaatsnemen, ontbreekt aanvoerder Redouan El Yaakoubi van de Rotterdammers.© Getty Images

Rotterdam -

Keeper Stijn van Gassel (26) uit Ysselsteyn is de nieuwe aanvoerder van Excelsior. Dinsdag werd besloten dat Redouan El Yaakoubi niet langer de captain is.

Redactie

Dat besluit is genomen omdat er ophef was ontstaan omdat El Yaakoubi had geweigerd de OneLove-armband, een initiatief van de KNVB tegen alle vormen van discriminatie, te dragen.

„Het is zeker vervelend als er maatregelen moeten worden genomen en dat er een nieuwe aanvoerder aangewezen moet worden, maar ik merk wel dat de groep dichterbij elkaar is gekomen. De steun komt van alle kanten”, zei trainer Marinus Dijkhuizen tegen Rijnmond Sport. „De keuze voor Van Gassel is breed gedragen door reserve-aanvoerders Mike van Duinen en Sven Nieuwpoort. Én Redouan El Yaakoubi vond het zelfs een logische keuze.”

Stijn van Gassel.© ANP / ANP

El Yaakoubi weigerde eerder deze maand ook op de foto te gaan met een OneLove-banner. In een interview op YouTube gaf de verdediger aan dat er sprake was van miscommunicatie. „Ik hoorde één minuut voordat we aan de warming-up begonnen dat we met de banner op de foto moesten. Ik zei tegen de manager dat ik het hypocriet zou vinden om achter die banner te staan terwijl ik de band niet draag”, liet de oude aanvoerder optekenen.

Excelsior speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Ander nieuws