Max Verstappen grijpt in Melbourne 22ste pole uit carrière, teamgenoot Pérez moet race achteraan beginnen

© Getty Images

MELBOURNE -

Een oppermachtige Max Verstappen mag zondag vanaf pole jagen op zijn eerste Australische Grand Prix-zege. De Limburger was in alle drie de sessies de snelste waarmee hij beslag legde op zijn 22ste pole uit zijn carrière. Voor teamgenoot Sergio Pérez zat de kwalificatie er al na een paar minuten op.

Jack Martens

De kwalificatie begon tumultueus omdat Sergio Pérez al in zijn eerste snelle ronde van de baan schoot en een rode vlag veroorzaakte. De Mexicaan had duidelijk zijn dag niet want ook in de derde vrije training schoot hij maar liefst vier keer van het asfalt. Het is onduidelijk welk probleem hij precies had met zijn auto. De nummer twee in de titelstrijd zal de race vanaf de laatste plek moeten beginnen.

Na een kleine onderbreking ging de kwalificatie verder. Het duurde niet lang totdat Max Verstappen zich aan het front meldde. Daar ging hij vervolgens ook niet meer weg. De beide Mercedessen verrasten en sloten achter Verstappen op de plekken twee en drie aan voor Fernando Alsono. Nyck de Vries noteerde de veertiende rondetijd en ging voor het eerst dit seizoen door naar Q2.

Foutje

In het tweede deel was het opnieuw de tweevoudig wereldkampioen die de lijst aanvoerde. De Limburger bleef snelle tijden noteren en was uiteindelijk tweetiende sneller dan Alonso. Carlos Sainz en Charles Leclerc zaten daar kort achter met Nico Hülkenberg in het kielzog. Dit keer moesten George Russell en Lewis Hamilton genoegen nemen met de plekken zes en zeven. Nyck de Vries maakte een foutje in zijn laatste ronde waardoor hij niet verder kwam dan plek vijftien.

In Q3 ontstond een spannend gevecht tussen Verstappen, Alonso de twee Mercedessen en het team van Ferrari. Verstappen ging uiteindelijk met de pole aan de haal door in de laatste ronde drie perfecte sectoren te rijden. Achter de rug van Verstappen waren het Russell en Hamilton die beslag legden op de plekken twee en drie voor Alonso en Sainz. Russell was ruim tweetiende langzamer dan de coureur van Red Bull Racing.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws