Verkeer loopt vast op snelwegen vanwege pinksterdrukte: op meerdere plekken in Limburg file

Het pinksterweekend is nog amper begonnen of de files puilden al uit op de Nederlandse wegen. Volgens de ANWB stond er vrijdagmiddag op de piek meer dan 800 kilometer file.

Redactie

Dat is meer dan de ongeveer 600 kilometer waar de ANWB rekening mee had gehouden, laat een woordvoerder weten. De oorzaak van deze extra drukte is een aantal ongelukken, naast het toch al bovengemiddeld hoge aantal files veroorzaakt door vakantieverkeer. Veel mensen trekken er met het pinksterweekend op uit. Dat is zichtbaar aan de drukte op de wegen naar het zuiden en op de A12 richting Duitse grens, aldus de woordvoerder.

In Limburg was het op meerdere snelwegen druk. Vrijdagmiddag was op de A2, A67 en A76 sprake lange tijd sprake van stilstaand en langzaamrijdend verkeer.

De vrijdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw druk op de weg en de spits komt doorgaans vroeg op gang. „Een zonnig pinksterweekend staat voor de deur en we verwachten dat veel mensen eropuit gaan”, aldus Rijkswaterstaat. „Ga je op pad? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie”, is het advies.

Lees ook: File tot in Nederland door ongeluk met zeven voertuigen op E314 in Maasmechelen

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Meest gelezen

Gemeenteberichten