Van Bommel wil met Antwerp slag slaan in titelrace

Mark van Bommel.© ANP/HH

Antwerp-trainer Mark van Bommel hoopt zondag tegen Union St. Gillis een beslissende slag te slaan in de race om het Belgische landskampioenschap.

Redactie

Met nog twee wedstrijden te gaan in de kampioenspoule staan de clubs gelijk in punten. „We hebben zondag een kans om het af te maken en zo’n kans moet je proberen te grijpen”, aldus de Meerssense coach van de koploper.

„We zijn goed voorbereid, op die manier kan je al veel zaken uitsluiten”, verklaarde Van Bommel tijdens een persconferentie twee dagen voor de cruciale wedstrijd. „We hebben heel hard gewerkt om de play-offs te halen. Nu werken we voor het kampioenschap. Bij verlies hebben we het niet meer in eigen hand, maar daar is vooraf niet met de spelers over gesproken.”

Geen ervaring

In tegenstelling tot Union heeft het huidige Antwerp geen ervaring met het spelen om een landstitel, „maar dat heeft een voor- en een nadeel”, weet Van Bommel. „Ze hebben al voor de titel gestreden, maar ze hebben hem wel verloren. Zo schuift alles voortdurend. Wij leken wekenlang topfit en vorige week was dat opeens anders. Het gaat voortdurend op en neer. Je mag niet te veel naar het verleden kijken.”

Antwerp en Union treffen elkaar zondag al voor de zesde keer dit seizoen. De ploeg van Van Bommel was eerder drie keer de sterkste, Union won twee keer. „Zondag zal het opnieuw dicht bij elkaar liggen. We hebben geen geheimen meer voor elkaar”, aldus de coach. Van Bommel is sinds mei 2022 trainer bij Antwerp, waar ook de Nederlanders Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen, Calvin Stengs en Gyrano Kerk spelen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws