Veelgestelde vragen

 1. Is de app gratis?
  Ja. De Limburger Nieuwsapp is gratis te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store.
 2. Op welke toestellen kan ik de app gebruiken?
  De Limburger Nieuwsapp is gemaakt voor Android-smartphones (vanaf versie 4.1) en iPhones (vanaf iOS 7). Heb je een toestel dat niet compatibel is met deze app, dan kun je het best de mobiele website gebruiken: m.limburger.nl.
 3. Is de app ook in het buitenland te gebruiken?
  Je kunt De Limburger nieuwsapp overal gebruiken waar er een internetverbinding is. De snelheid van de app is afhankelijk van de kwaliteit van de internetverbinding. Waar mogelijk gebruik je het best een wifi-verbinding - dat is meestal sneller en goedkoper. Vooral in het buitenland kunnen de kosten voor 3G en 4G snel oplopen. Let wel, de app offline gebruiken is niet mogelijk!
 4. Bij het openen van de app vraagt de app om toegang tot de locatie, moet ik dit toestaan?
  Je bent niet verplicht toegang tot de locatie te verlenen. Toegang tot de locatie wordt enkel gebruikt voor een betere gebruikservaring. Zo worden artikelen, advertenties en pushberichten afgestemd op jouw locatie.
 5. De app vraagt of meldingen mogen worden verstuurd. Wat betekent dit en moet ik dit toestaan?
  De Limburger nieuwsapp houdt je op de hoogte van het laatste nieuws. Dit doen we ook door middel van meldingen en pushberichten die op je telefoon verschijnen. Door deze meldingen toe te staan ben jij altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Deze meldingen zijn ook uit te schakelen bij ‘Instellingen’ in het hoofdmenu linksboven.
 6. Hoe kan ik de inhoud van de app vernieuwen?
  Om zeker te zijn dat je de laatste nieuwe berichten ziet, scroll je naar de bovenkant van een overzichtspagina. Als je daar nog een keer naar boven scrolt, wordt de inhoud van de pagina vernieuwd.
 7. Kan ik De Limburger Nieuwsapp ook in landschapsmodus gebruiken?
  Om een optimale leeservaring te garanderen, is De Limburger Nieuwsapp ontworpen voor gebruik in portretmodus. Bij het bekijken van videobeelden en fotospecials kun je de smartphone wel kantelen en in landschapsmodus gebruiken.
 8. Waar kan ik kiezen welke meldingen ik ontvang?
  Bij belangrijk nieuws kan De Limburger Nieuwsapp je op de hoogte brengen met een melding (of pushbericht). Deze optie is in te schakelen bij ‘Instellingen’ (te vinden in het hoofdmenu linksboven). Naast het belangrijkste nieuws kun je aangeven of je ook pushberichten wilt ontvangen voor de volgende categorieën. Je kunt meldingen en/of pushberichten ontvangen voor de volgende categorieën: sport, marketing, service of nieuws uit je omgeving op basis van je geolocatie.
 9. Ik wil geen meldingen meer ontvangen.
  Je kunt meldingen makkelijk zelf beheren onder ‘Instellingen’ (te vinden in het hoofdmenu linksboven).
 10. Help, de app werkt niet meer
  De app wordt regelmatig geüpdatet. Zorg er dan ook voor dat je altijd over de laatste versie van de app beschikt. Dit geldt ook voor het besturingssysteem van je smartphone. Bij twijfel verwijder je de app en installeer je hem opnieuw op de telefoon.
 11. Kan ik ook de krant lezen op mijn smartphone?
  Om de krant te lezen op je smartphone moet je de krantenapp van De Limburger installeren. Klik hier om de app te downloaden.
 12. Hoe kan ik een nieuwstip insturen?
  Je kunt de redactie van De Limburger via verschillende manieren bereiken. Zo kun je een e-mail sturen naar internet@delimburger.nl of nog sneller, stuur een whatsappbericht naar 06 – 51671811.

Nog vragen?

Onze klantenservice helpt je graag verder op 088 - 77 66 550. Deze is te bereiken op weekdagen tussen 8:30 uur en 17 uur.